torsdag 20 maj 2010

Tränar för fullt...

Nu har vallningskursen startat. Äntligen!!!
Drivning och fålla är inga problem. Kate´s problem är fösning och hämt.

Nu är det inte så att hon inte hämtar för det gör hon. Det är Hur hämtet utförs som är problemet.
Damen har en tendens att skära när hon inte är på hemmaplan.
Här hemma håller hon ut fint i utgången. Vid upptaget bromsar hon fint in så fort fåren kommer i rörelse. Framdrivningen är också bra.

Detta är på hemmaplan.

På bortaplan är det en annan stil.
Fortast fram vinner!!
Hon tar inte ut bågen vit utgången. Hon springer nästintill rakt på fåren. På kursfåren funkar det att göra så. De känner henne och vet att de inte behöver fly i panik för hon kommer att runda dem.
Är inte lika säker på att andra får på tävlingar är medvetna om det. De kommer fara iväg som gaseller vid en rovdjursattack om hon gör så.

Själva upptaget kan ju bli lite varstans när hon skär. Har hon riktig otur så kan upptaget komma framifrån. Då blir det springande får åt Helt Fel håll.

Sen är det fösningen. Här är det egentligen inte momentet i sig som är ett problem. Kursfåren vet som sagt vem hon är och att hon inte har ett för starkt tryck. De tar alltså en massa mat och toapauser mitt fösningsmomenten. Här blir det till att bygga upp hennes självförtroende och tryck.
Det ska bli spännande. Är inte van vid det. Hanen måste jag alltid hålla tillbaka. Han har ett jäkla starkt tryck. Hans problem är att han under 10 år inte fattat hur stark han är så han har fått för sig att han ska kroppsvalla när han egentligen inte behöver.

1 kommentar:

Michaela sa...

Kanske börja med agility med Kate ;) Där vinner ju den som är snabbast :D