fredag 10 juni 2011

Massvis med hundar...

Idag blev det en skogspromenad i dagsljus istället. Tänk så mycket det finns att titta på.
Först gick vi upp till 'mormor & morfar'. Där fick han träffa på deras hundar för första gången. Det var redigt otäckt. De var alldeles för burdusa så han sprang och gömde sig hos pappa Bamse. Han kunde inte valt ett bättre ställe att gömma sig för de andra hundarna har en väldig respekt för gamlingen och vill inte gärna tränga sig på.

När vi matat alla kycklingarna gick vi vidare mot skogen. Precis innan vi svängde upp i skogen mötte vi grannen och hans hundar. Han har en kennel som går under namnet Kennel Pappas och han föder upp Podengo. Två små valpar, födda 1 maj, har han. Nåt så sött. Gå in på hans hemsida så får ni se de små godingarna.

Valparna var Tim inte så intresserad av, däremot en av tikarna. När grannens syster kom fick han träffa hennes två pojkar av samma ras. Det var lite spännande.

Efter att vi stått och tjôtat lite var det dags att fortsätta vår promenad.

Tim var alldeles till sig av allt som skulle undersökas, bitas på och hoppa över.
Helt plötsligt försvann de stora hundarna. Det gillade han inte riktigt. Flocken måste ju vara samlad.

Kate hade upptäckt att det var barn hos nästa granne, Giljans Stuteri. Barn är ju det roligaste hon vet. Tänk om hela världen vore full av barn, barn som bara ville pyssla med henne. Barn , får och kor, tänk en el värld full av detta och de är bara hennes. Aahhh, underbara dröm.

Efter en vissling så kom iaf de två större tillbaka.
När väl de stora kommit till oss igen så var det full fart på den lille.
Framme på gården mötte vi grannen och hans två barnbarn. Tim blev alldeles lyrisk när han fick rusa fram och hälsa. Nu var inte lilltösen så förtjust i hans översvallande kärleksförklaring men det gick bra ändå.

Vi fortsatte bort efter vägen för att titta på deras ursöta shettisar. Jag riktigt höll andan när vi närmade oss. 'Skulle vi få en repris av den galna valpen från gårdagens möte med hästen?'
Näpp, han skötte sig ypperligt. Tittade på hästarna ett kort stund och sen sprang han ikapp Bamse för att se vad han höll på med.

Denna lilla godingen har de i hagen. Hade gärna stoppat den innanför jackan och sprungit hem med den.

2 kommentarer:

Jenny sa...

Vilka äventyr ni är ute på! Jag får ju inte gå så långa svängar med min klumpeduns...han ska ta det väääldigt vackert med promenader första året pga att han blir så stor. Så långa skogisar blir det inte här ännu..
Va skönt att Kate´s tass har läkt och att hon nu kan vara med och springa igen!
Hmmm...ja, stoppa den där lilla söta svarta på sista bilden innanför jackan.Och kolla noga om du inte ser en till mej med...Hihi!

Kram, Jenny

bc owner sa...

Vi måste ju gå på upptäcksfärd.=)

Promenaderna är egentligen inte så långa men vi tar gott om tid på oss. Den lille måste ju ta det lite lugnt. Den turen vi tar skulle du nog kunna gå med din lufsing. Den är inte lång och det finns massa ställen att sätta sig och ta en paus.=)

kram